
okunma
Nokia ilk yılında 10 milyondan fazla satabilir!
HMD Global Pazarlama Müdürü Pekka Rentala, Eylül ayında milyonlarca zeki telefon ve 10 milyonlarca cep telefonu sattıklarını açıklamıştı. Şimdi ise IDC, Nokia telefonların çok iyi bir satış başarısı gösterdiğini onaylamış durumda.
IDC, markanın şimdiden Finlandiya’da 5. Sıraya geldiğini ve küresel pazar payı olarak yüzde 0.4’e sahip olduğunu belirtiyor. Nokia parlak zeka telefon satışlarının senenin ilk yarısında 1.5 milyona eriştiği da bilgiler içinde yer ediniyor.
Analist Tomi Ahonen ise satışlar yönünde şu rakamları paylaşıyor:
1. Çeyrek (Sadece Çin) satışları – 0.1 milyon (IDC hesaplaması)
2. Çeyrek (Sadece Haziran) dünya lansmanı – 1.4 milyon (IDC hesaplaması)
üç. Çeyrek (Küresel, üç ay) yaklaşık – 2.5 milyon (TomiAhonen Consulting tahmini)
4. Çeyrek (Yılbaşı – 2 yeni model sonrası) – 3.5 milyon (TomiAhonen Consulting ön tahmin)
Ahonen, firmanın şimdiye kadar 4 milyon zeki telefon sattığını ve güçlü bir Yılbaşı çeyreğinin de önünde olduğunu anlatım ediyor. Satış rakamları açısından geleneksel olarak daha cılız olan önümüzdeki çeyreği de hesaba katan analist, şirketin 1 yılda 10 milyon telefon satma yolunda bulunduğunu düşünüyor.
Yorumlar
0 yorum